My Handmade Label

Pertama kali buat label sendiri. Seronok juga masa buat tu. Lagi seronok bila dah tengok hasilnya.

Cara untuk buat saya ikut tutorial dalam blog Kak TiniHani. Cuma tulisan tu saya sudah terbalikkan dari awal lagi sebab printer (pinjam printer kawan) saya tak boleh nak buat mirror image masa print. Printer lama kan. So, saya mirrorkan guna Photoshop (function flip horizontal). Kemudian, paste the mirror image ke Ms Word and print seperti biasa.
Label yang sebenar
Mirror image of label
Paste into Ms Word
Hasilnya setelah dibuka kertas ion transfer.
Potong dan siap!
Simpan.
Sumber Tutorial : http://www.tinihani.com/tutorial-buat-label-sendiri 

Suri

3 comments:

  1. Bestnyer... Tahan tak printing dia after cuci?

    ReplyDelete
  2. CathJ,
    Saya dah try rendam dalam air paip dan gosok2 sekali, so far ok je takde luntur. Tapi dengan sabun belum pernah cuba la... nanti try... :)

    ReplyDelete
  3. Print atas kain tali ape tu ye? Jenis kain tal8 buat barut baby ke?

    ReplyDelete