Muzium 3D Langkawi

Kami ke Langkawi pada 12-14 Mac 2015 yang lepas. Best jugak amik-amik gambar kat dalam muzium 3D ni. Sekali tengok macam real je... (^_^)

Cuma kami pergi dah petang, so tak sempat nak amik kat semua gambar pun. Sebab rushing nak naik cable car pulak.

Sape2 yang nak gi ke muzium 3D ni saya suggest :-
1. Pergilah pada waktu pagi (nak bergambar ni akan amik masa berjam2 sebab memang banyak lukisan. Sempat tak sempat je nak amik). Kalau pergi awal bolehlah relax2 sikit amik gambar. Mood nak bergambar pun ok and gambar pun akan nampak cantik/real.

2. Jangan pergi pada hari cuti sebab apabila orang ramai kita susah nak bergambar kerana :-
a. Akan berebut2 dengan orang lain yang ramai tu. 
b. Susah nak dapat feel untuk bergambar mengikut tema yang dilukis. 
c. Bila dah ramai-ramai susah lah nak amik gambar kita sahaja kan... sebab nak amik gambar memerlukan jarak (kebanyakannya ada tanda dilantai) tertentu untuk gambar tu nampak real... so akan ada jugalah terselit muka-muka yang tidak dikenali dengan pelbagai reaksi...hihi...so gambar dah jadi tak cantik & nampak tak real

Inilah gambar-gambar kami yang sempat diambil. Actually ada lagi gambar lain tapi nampak tak real sebab jurukamera salah position & lain-lain sebab yang tak dapat dielakkan...

Umar and Papa dihutan belantara...

Umar cepat panjat! Hippo dah dekat!

Oh no! Be careful...

Best juga berbuai guna belalai gajah ni...

Miow comel

Besarnya Pino...

Mama...help me!

Umar dah penat! Banyak lagi anak tangga ni...waaa..

Oh my son in danger!

Cantiknya mama view ni...Umar suka...

Kutip ape tu...

My little Al-Qassam kena buat experiment dengan Albert Einstein

Zam zam ala kazam... (Abaikan hos bomba di hujung sana)

Berlawan dengan naga ke bermain dengan naga?hihi

Oppss...

Sekianlah gambar-gambar kami. Muzium 3D ni terletak sama tempat dengan cable car. Actually dia ada pakej sekali dengan cable car (RM47 per person untuk masuk muzium 3D + cable car).

Untuk makluman juga, kat langkawi ada jugak muzium 5D. Bolehlah try2 google sebab diorang pun ada offer tickets murah juga masa kitorang pergi dulu cuma sebab dah pergi muzium 3D kami tak pi la muzium 5D.

Sue

1 comment:

  1. lawa lawa kak sue gambarnya, wahh mesti best kalau ke sini

    ReplyDelete